onsdag 22. februar 2012

I mangel på selskap på dagtid blir det til at jeg prater en del med meg selv ;)
Guuud, som jeg savner tiden i mammaperm da det var barseltreff flere ganger i måneden.
Min siste mammapermisjon kom det ihvertfall masse godt ut av: mange deilige og koselige kafebesøk, fine og sporty trilleturer OG ikke minst de herlige søte nye venninnene som har fått en plass i mitt hjerte.

I går hadde babygruppa på facebook en diskusjon ang. dette å ha barn i bhg eller ikke, og evt fra hvor tidlig. Mange påstår at de MÅ ha barna i bhg fulltid fra de er 1 år, for de selv MÅ jobbe fulltid for å få det til å gå rundt økonomisk. Ja, en del av dere tror jeg på....-men ikke alle!
De som jeg da IKKE velger å tro på er de som handler merkeklær og syns Lindex er flaut å gå på. De som handler på Meny fordi Rimi er for de med dårlig råd. De som aldri kjøper noe brukt fordi det er....ekkelt! De som er ute å spiser hver mnd, eller har ofte takeaway for tiden er for liten til å lage mat.
De som har ansatt barnevakt for Mor og Far skal i Opra'n!
Satt litt på spissen, men ja dere skjønner. DA har man et forbruk og behov ut av Niagara, og om man bare hadde kjøpt klær på Lindex og handla på Kiwi istedet så kunne man faktisk hatt råd til å jobba 80% istedet for 100%, og da hadde man hatt enten kortere dager for barna i bgh eller en hel dag fri.
Jeg er for BARNEHAGE og syns det er et super alternativ for de som ikke kan ha de små hjemme, men inntil en viss grad altså. Jeg vil gjerne se barna mine mer enn det bhg gjør, og vi er såpass heldige at det har vi fått til i flere år :-)

Mia begynte i bhg da hun var 3 år. 100%
Nora begynte da hun var 14 mnd, 60% og går nå ca 70-80%
Har full plass men prøver å ha en fridag i uka, samt at dagene er korte 10-15.30
Maths var 10 mnd og begynte ca 50% , går nå likt som Nora.

Vi har 100% bhg plass, men mitt mål har hele tiden vært å ha 1 fridag pr uke.
Og de har hatt dager fra 10.00-15.30

Men nå som jeg har fått ny jobb og skal jobbe fullt, da blir det andre boller.
Opp tidlig om morran, levere kidsa kl 07.15! Eivind henter kl 15.30!
Men jeg har ikke dårlig samvittighet, siden vi har gjort det vi kunne lenge men nå må vi faktisk få litt mere penger inn i kassa.

Jeg kan gå ned til 80% etterhvert om det blir ønskelig, så vi får se hvordan det går.

Men konklusjonen min i dag er til manges store frustrasjon: har man barn så må man prioritere de. Det er ikke veldig mange tiltak som skal til for at man kan gå fra en 100% og ned til 70-80%, DET ER faktisk letter enn man tror. At mange ikke vil, ja det er en annen sak men det innrømmer de ikke.

Se på ditt behov.
Ja vi må ha hus med hage, hytte på fjellet, båt ved sjøen, barnebursdager i svømmehallen, 2 nye biler, ipad, iphone, itunes, mac,pc, og alarm på katteburet i garasjen sidne det tross alt er fra Gucci!!!

Se på barnas behov.
Oppmerksomhet, tid og kjærlighet.

Jeg vet det er mange som syns jeg er helteit og ikke skjønner hvor hardt det er, sidne jeg er såpass heldig at jeg har en mann som tjener greit så kan jeg være en del hjemme med barna.
(Jeg har full forståelse for de som faktisk MÅ, men dette handler om de som TROR de må pga av feil prioritering.)
MEN hallo folkens, min mann tjener ikke gull hver mnd og jeg vet det er flere familier  som tjener myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyye mer enn oss, men alikvel "ikke får endene til å møtes".
(da gikk de sikkert glipp av en ferieleilighet på Beitostølen i påsken)
 Det er da jeg spør:
Materialistisk lykkelig!?!?

Jeg snakker ikke om 4ever, men de 2-3 første årene i barna liv, det er så viktig å være sammen med mamma og pappa, det er så viktig å å lære barna:
"I dag tar vi med nistepakke og drar på biblioteket og koser oss"
istedet for
"Skynd deg, ta på jakke ellers kommer mamma forseint på det møte hun skal på før lunsj, også må jeg jobbe overtid så det er er bestefar som henter siden pappa er på utenlandsreise"

Og ferie behøver ikke å være utenlands, for det kommer nemlig ann på HVA man gjør utav ferien. Mine barn er ihvertfall storfornøyde om vi drar på hytta, for der er det så rolig og god stemning, og det er ferie.
(sitat eldstemann)
Elsker de gode ungne mine! :-)

Litt spiss i dag!;)
Men barna våre er det viktigste i hele verden :-)
Ta vare på de med KJÆRLIGHET , TID og positiv oppmerksomhet :-)

Enda godt jeg ikke har noen venner av denne sorten for ellers hadde jeg vel ikke blitt bedt i en eneste bursdag fremover :P


                                             Mamma og Nora, 2008

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar